Πως να κάνετε το αυτοκίνητο σας να βγάζει λιγότερες βλάβες

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική > Blog > Πως να κάνετε το αυτοκίνητο σας να βγάζει λιγότερες βλάβες
Πως να κάνετε το αυτοκίνητο σας να βγάζει λιγότερες βλάβες

Σίγουρα σε κανέναν δεν αρέσει όταν το αυτοκίνητό του παρουσιάζει μια βλάβη που χρήζει άμεσα από επισκευή. Όλα τα αυτοκίνητα κάποια στιγμή παρουσιάζουν βλάβες, ωστόσο ακολουθώντας μερικές μικρές συμβουλές θα καταφέρετε να κάνετε το αυτοκίνητό σας να βγάζει λιγότερες βλάβες στο πέρασμα του χρόνου.

Τακτικό service αυτοκινήτου

Το service ενός αυτοκινήτου είναι το πρώτο που θα πρέπει να προσέξετε εάν θέλετε να περιορίσετε τον αριθμό των βλαβών στο αυτοκίνητό σας. Επισκεπτόμενοι ένα συνεργείο που διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό διάγνωσης μπορεί να σας γλιτώσει από αρκετές μελλοντικές βλάβες. Για service αυτοκινήτων στο Ίλιον μπορείτε να επισκεφτείτε το συνεργείο αυτοκινήτων μας, στο οποίο διαθέτουμε τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό ώστε να διαγνώσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα και να αποτρέψουμε μελλοντικές βλάβες στο αυτοκίνητό σας. Καλό θα ήταν λοιπόν να κρατάτε πάντοτε το βιβλίο service και να τηρείτε τα προγραμματισμένα ραντεβού με το συνεργείο σας.

Αλλαγή λαδιών την κατάλληλη στιγμή

Η αλλαγή των λαδιών σε ένα αυτοκίνητο δεν πρέπει ποτέ να αμελείται. Εάν θέλετε να αποτρέψετε ενδεχόμενες βλάβες στον κινητήρα σας θα πρέπει να μεριμνείτε για την έγκαιρη αλλαγή του λαδιού. Εάν δεν γνωρίζετε κάθε πότε πρέπει να προβαίνετε στην αλλαγή των λαδιών, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά εδώ: Ποσό συχνά να αλλάζετε λάδια στο αυτοκίνητο.

Σωστή οδική συμπεριφορά

Ο τρόπος με τον οποίο οδηγείτε το αυτοκίνητό σας παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στο πόσο θα διαρκέσει χωρίς να παρουσιάσει μία βλάβη. Η οδήγησή σας δεν θα πρέπει ποτέ να είναι «επιθετική». Θα πρέπει πάντοτε να κρατάτε μια σωστή σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων χωρίς να ζορίζετε υπερβολικά το αυτοκίνητό σας. Αν και η αλλαγή ταχυτήτων αποτελεί μια τόσο συνηθισμένη διαδικασία, είναι ο λόγος για αρκετά προβλήματα στον κινητήρα του αυτοκινήτου σας. Η σωστή οδική συμπεριφορά δεν αφορά ωστόσο μόνο την αλλαγή ταχυτήτων. Αποτελεί έναν τρόπο ζωής και βασικό στοιχείο ενός πολιτισμού. Η σωστή οδική συμπεριφορά και η τήρηση του ΚΟΚ είναι και αυτή που θα σας προστατέψει από τις σημαντικές βλάβες ενός τρακαρίσματος.

Μην σταθμεύεται κάτω από δέντρα

Η στάθμευση του αυτοκινήτου σας κάτω από ένα δέντρο αν και φαίνεται σαν καλή ιδέα σίγουρα δεν είναι. Αν και τα δέντρα προσφέρουν αρκετή σκιά που θα προστατέψει το όχημά σας από τις βλαβερές επιπτώσεις του ήλιου, η στάθμευση του οχήματός σας κάτω από ένα δέντρο μπορεί να το εκθέσει σε άλλους παράγοντες που θα οδηγήσουν σε μια βλάβη. Το βασικότερο είναι οι καρποί του δέντρου που μπορεί να πέσουν πάνω στο όχημά σας προκαλώντας μια βλάβη στο παρ μπριζ. Επιπρόσθετα, το ρετσίνι που συναντάται σε πολλά δέντρα είναι ένας βασικός παράγοντας καταστροφής του χρώματος. Όπως επίσης και τα πουλιά! Τέλος δεν πρέπει να παραλείψουμε το σενάριο ενός δυνατού αέρα που μπορεί να ρίξει κάποιο κλαδί ή ακόμη και όλο το δέντρο επάνω στο αυτοκίνητό σας.

Αποφύγετε τις ζημιές που οφείλονται στον ήλιο και την βροχή

Όλοι γνωρίζετε πόσο καλό κάνει ο ήλιος στην επιδερμίδα σας αφού αποτελεί τη σημαντικότερη πηγή βιταμίνης Ε. Τι γίνεται όμως εάν εκτεθείτε αρκετά στον ήλιο; Το ίδιο ισχύει και με το αυτοκίνητό σας. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να καταστρέψει τη βαφή του αυτοκινήτου σας καθώς και να ξεθωριάσει το ταμπλό σας. Κάτι που σίγουρα θα σας κοστίσει για να το επιδιορθώσετε.

Ο ήλιος όμως δεν είναι ο μόνος που μπορεί να επιφέρει μια ζημιά στο αυτοκίνητό σας. Αρκετός κόσμος διατηρεί μια λανθασμένη άποψη ότι η βροχή τους βοηθάει στο να «πλύνουν» το αυτοκίνητό τους. Η βροχή ωστόσο αποτελεί επίσης έναν βασικό παράγοντα ο οποίος συμβάλει στην καταστροφή του αυτοκινήτου σας. Αν και το νερό της βροχής δεν είναι από μόνο του επιβλαβές, μόλις η βροχή σταματήσει όλα τα σωματίδια σκόνης και βρωμιάς που μένουν πάνω στο αυτοκίνητο μπορούν να βλάψουν το εξωτερικό του. Ειδικά στις περιπτώσεις που η βροχή είναι όξινη, θα πρέπει πάντοτε να πλένετε το αυτοκίνητο σας μετά από τη βροχή.

Μοίρασε το

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tumblr